Tessa van Pelt- Roowaan, huisarts
Big registratie nummer: 19048953501
Sinds 2003 ben ik huisarts. Samen met mijn assistentes, praktijkondersteuner somatiek en GGZ, en verpleegkundig specialist proberen we goede zorg te leveren aan onze patiënten. Zoals steeds meer gebruikelijk is, worden taken gedelegeerd. De assistentes doen allerhande kleine verrichtingen en hebben daarvoor hun eigen spreekuur en rijden zo nodig visites. De praktijkondersteuner doet de zorg voor chronische aandoeningen, zoals Diabetes Mellitus en astma/COPD en bijvoorbeeld screeningsprogramma’s. De verpleegkundig specialist heeft een masteropleiding gedaan om een deel van het spreekuur van de huisarts over te kunnen nemen.
Heleen Hof, verpleegkundig specialist
Big registratie nummer: 69066017030
Mijn naam is Heleen Lubbinge, ik heb in 2006 mijn HBO-verpleegkunde diploma behaald en ben tot aan 2011 werkzaam geweest als senior-verpleegkundige op de afdeling neurologie in het ziekenhuis. Sinds september 2011 ben ik werkzaam binnen de huisartspraktijk als verpleegkundig specialist in opleiding. Deze Master opleiding heb ik in juli 2013 afgerond.
De Verpleegkundig specialist is een zorgprofessional met een relatief nieuwe functie in het huidige gezondheidszorgstelsel. Ze integreert als zelfstandig behandelaar of medebehandelaar bij medische en verpleegkundige zorg, waardoor de zorg voor patiënten beter en toegankelijker wordt. De verpleegkundig specialist levert daarbij zorg van vergelijkbare kwaliteit als de huisarts. Doordat de verpleegkundig specialist verpleegkundige en medische kennis paraat heeft, kan zij een probleem of klacht veelzijdig benaderen. Daarbij heeft de Verpleegkundig Specialist te allen tijden de mogelijkheid om met de huisarts te overleggen.
De verpleegkundig specialist heeft een eigen spreekuur waarin zij patiënten van jong en oud ziet met veel voorkomende klachten van onder andere keel-neus-oren, de luchtwegen, de huid en klachten van het bewegingsapparaat, buik, urologische en gynaecologische klachten, SOA en anticonceptie.
De verpleegkundig specialist doet bovendien ook visites thuis en in het verzorgingshuis.
Linda Smeenk , praktijkondersteuner somatiek
Chantal Talen, praktijkondersteuner somatiek
Een praktijkondersteuner is opgeleid om in de huisartsenpraktijk bepaalde taken van de huisarts over te nemen. Ze voert uitsluitend taken uit, die volgens vooraf gemaakte afspraken en protocollen kunnen worden overgenomen. Vaak betreft het de uitvoering van taken voor wat betreft chronische ziekten. In onze praktijk doet de Praktijkondersteuner Somatiek de begeleiding van patiënten met Diabetes Mellitus, Hart en Vaatziekten of patiënten met een verhoogd risico hierop en astma/COPD. Ook begeleidt ze mensen bij het stoppen met roken. Verder doet zij Ouderenzorg. Hierbij screenen we naar mensen die aanvullende begeleiding nodig hebben.
Onze doktersassistentes:
Roelien Timmerman
Anne-Co Vrolijk
Chantal Talen
De werkzaamheden van de doktersassistente bestaan uit het aannemen van de telefoon, baliewerkzaamheden en het doen van een eigen spreekuur voor oren uitspuiten, injecties geven, wratten aanstippen, wondverzorging, uitstrijkjes maken, bloeddruk metingen, hartfilmpjes (op afspraak) en het afnemen van bloed (op afspraak).
Het werk van de doktersassistente is de laatste jaren uitgebreid. Ze doen tegenwoordig triage aan de telefoon. Dat wil zeggen dat ze vragen stellen over de klacht waarvoor u wilt komen. Hierdoor kunnen ze een inschatting maken hoe snel iets gezien moet worden. Ook kunnen ze -volgens protocol- adviezen geven over veelvoorkomende milde aandoeningen.
Veronique Hengst, praktijkondersteuner GGZ
De POH-GGZ ondersteunt de huisarts in het verlenen van psychische zorg. U kunt, na overleg met de huisarts, met allerlei klachten bij haar terecht zoals sombere en/of depressieve stemmingen, verschillende angsten, stress en relatieproblemen. Psychische klachten, waardoor u thuis of op uw werk niet meer goed kunt functioneren of waardoor u bijna nooit (meer) plezier kunt beleven aan uw dagelijkse bezigheden, zijn vaak met succes te behandelen. Het kan prettig zijn om met iemand te praten die wat verder van u af staat. De drempel is laag en de wachttijden zijn kort. U kunt dus snel terecht.